Nieuwsbrief

Asperge soep met gerookte zalm

vrijdag 25 april 2014

Asperge soep met gerookte zalm

Benodigdheden: 1.5 liter water, 1 kg. asperge, 1 eetlepel Tuinkruiden bouillon, 250 cc melk, 100 gram gerookte zalm snippers,

1 zakje Blanke basis saus.

Bereiding: Was de asperge en schil ze met een dun schiller. vul een soeppan met 1,5 liter water met de ktuiden bouillon.

Voeg de asperge en de schillen toe en breng het aan de kook.

Laat dit 30 min. koken met de deksel op de pan.

verwijder daarna de asperge en de schil, gooi de schil weg en snij de asperge in stukjes van 1 cm.

hou de puntjes apart. de rest van de asperge weer in de pan en mix dit met een staafmixer tot een gladde soep.

los 20 gram basis saus op in 250 cc melk en voeg dit toe aan de soep.

1 minuut doorkoken dan de asperge punten toevoegen , en klaar is de soep.

Doe 25 gram zalm snippers in een sop kom of bord en giet daar de warme soep overheen.

Serveer met 60 gram stokbrood uit de oven met 15 gram kaas pp. Eet smakelijk.

Plaats uw commentaar