Nieuwsbrief

Kerst menu met hazebout

dinsdag 10 december 2013

Kerst resept Hazenbout (hazen peper)

Marinade voor de hazenbout:

150cc Balsamico azijn, 2 tenen knoflook, 1 laurierblad, 10 gram zeezout en 1 eetlepel tijm.

Marineer 4 hazenbouten 1 dag van tevoren.

De volgende dag: 500 cc water in een braadpan met 30 gram jus poeder naturel, 200 gram paddestoelen,

8 gedroogde pruimen, 6 gedroogde abrikozen, 250 gram sjalotjes, Tuin kruiden bouillon naar smaak,

1 volle eetlepel speculaaskruiden en wat grove peper.

Breng dit geheel aan de kook (laat de sjalotjes heel) en voeg de hazenbout toe.

2.5 uur laten stoven,haal dan de hazenbouten er uit en bind de saus met wat maizena.

Voeg de bouten weer toe en het vlees is klaar.

Serveer dit met rozenval aardappel en rode kool met appel. Eet smakelijk. zie fase book voor de foto.

Plaats uw commentaar